Hoe zit het nou precies?

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 15:09

Vroeger wist ik er niks van.

Ondanks dat ik er niks van wist, vond ik er wel van alles van, van Reiki.

Ik dácht namelijk dat ik er van alles van wist…

Ik vond het vooral zweverig, raar, gek en misschien ook wel een beetje eng.

Waarom? Geen idee, want ik kende het niet.

Onbekend maakt onbemind zeggen ze wel eens, en ik denk dat dat voor mij ook zo was.

 

Als kind zeiden mijn vriendjes en ik altijd tegen elkaar dat we nóóit in de ogen van die ene buurvrouw mochten kijken, want dan kon ze zien wat je dacht! Wist ik veel… Er hing een plaatje van een oog bij haar deur, en ik had nog nooit van een iriscopist gehoord…

We vullen zo snel met onze fantasie de dingen in die we niet precies weten.

 

Hoe anders is dat nu. Nu weet ik veel meer van Reiki en ben ik blij dat ik ermee mag werken.

Steeds meer mensen weten mij te vinden voor een reiki behandeling en ik ben zelf ook iedere keer weer verwonderd.

 

Sinds ik Reiki therapeut ben maak ik regelmatig momentjes mee op waarvan ik ga glimlachen.

Alleen al omdat ik het “invullen” herken zoals ik dat ooit zelf ook deed.

 

Zo stond er laatst een dame van middelbare leeftijd voor mijn deur.

Ze had het bordje van Tessa’s handreiking zien hangen en daarop is te lezen dat ik Reiki geef.

Daar kwam haar vraag: “Zeg, jij doet toch aan reiki? Kan jij een kennis van mij even instralen want hij is zo veranderd de laatste tijd.”

Goh, dat klinkt makkelijk, en misschien zelfs aantrekkelijk… Heb je last van het gedrag van een ander? Vraag even reiki voor deze persoon en jouw probleem is opgelost.

Haar vraag was oprecht en ze bedoelde het ongetwijfeld meer dan goed. Ze gunde haar kennis meer plezier en ontspanning.

Ik zag een teleurstelling toen ik vertelde dat dat helaas zo niet werkt.

Want ja, als ik het voor haar op zou lossen, zou zij er geen last meer van hebben.

Het zou me wel heel veel klanten opleveren denk ik, want ik denk dat iedereen wel iemand kent waarvan we zouden willen dat bepaalde gedragingen anders zouden zijn. Anderzijds zou dan ook het einde zoek zijn. 😉

 

Een tijdje later was ik, met iemand in gesprek.

Het was een persoonlijk gesprek met best gevoelige onderwerpen.

Ik leefde me in haar verhaal in, en vatte het tussendoor samen.

Toen zag ik een schrik in haar gezicht en zei ze “Oh jij kan echt in mijn hoofd kijken en zien wat ik denk.”

Ik heb haar maar meteen van dit idee verlost. Ik kan niet in het hoofd van een ander kijken en ik kan al helemaal niet zien wat iemand denkt. Gelukkig niet, ik zou het niet eens willen! Ik denk dat ik helemaal gek zou worden als ik van iedereen zijn gedachtes zou zien.

Maar hoe zit het dan wel?

 

Een paar weetjes:

  • Ik straal geen mensen in. (Dat klinkt voor mij ook iets te veel “Jomanda- achtig”)

Ik geef Reiki energie via mijn handen door en deze energie stimuleert het zelf herstellend vermogen van je eigen lichaam en geest. Hierdoor kunnen verschillende soorten klachten sneller herstellen.  Ik zal dit een andere keer verder uitleggen.

  • Reiki mag nooit gegeven mag worden zonder toestemming van de ontvanger.

Wanneer er Reiki voor iemand gevraagd wordt en deze persoon kan geen toestemming gevraagd worden (denk aan een jong kind of iemand met een beperking) dan vraag ik altijd op energie niveau of deze persoon de reiki energie wil ontvangen. Zo niet, dan stuur ik de energie terug naar moeder aarde.

  • Ik kan (gelukkig!) geen gedachten lezen. Wat wel vaak tijdens een behandeling gebeurt is dat ik een beeld of gevoel krijg van waar Reiki energie gewenst is of wat een emotionele reden is van een lichamelijke klacht.
  • Reiki energie is altijd liefdevol en positief.

Zijn er dingen die jij niet weet over Reiki?  Of over Access Bars? En wil je er meer over weten?

Vraag me gerust, dan hoef je het niet zelf te gaan bedenken 😉