Ik ga op vakantie en neem mee...

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 13:31

Vroeger was mijn toilettas in de vakantietijd altijd gevuld met ontelbare middeltjes die ik had gekocht bij de drogist of apotheek.

Iets tegen muggen, iets tegen jeuk, iets tegen buikpijn, iets tegen verkoudheid, benauwdheid, keelpijn of hoofdpijn. Oh ja, iets tegen wormpjes (je weet maar nooit), iets tegen spierpijn, verstuikingen, menstruatiepijn…want ja, vooral in je vakantie wil je dit soort ongemakken zo snel mogelijk verholpen hebben.

Die middeltjes in mijn uitpuilende toilettas werkten vaak prima maar vaak zo chemisch als maar kon, en dat ging mij steeds meer tegen staan.

Tot ik bijna twee jaar geleden  mocht kennismaken met 100% puur natuurlijke oliën.

Eerst vooral sceptisch maar toch ook wel nieuwsgierig (ik ken mezelf intussen een beetje..). Ik ben wat basis oliën gaan proberen. 

En nu, bijna twee jaar later zou ik nooit meer zonder deze super oliën willen en heb ik meer dan 30 soorten olie in huis!

Niet allemaal alleen voor mezelf, maar de meesten gebruik ik zelf ook.

Naast dat het vrij is van allerlei chemische bestanddelen, ruiken ze heerlijk en geven echt een verrassend resultaat. Én het scheelt een hoop ruimte in mijn toilettas 😉

Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst een pijnstiller heb geslikt of een zalf tegen huiduitslag heb gekocht.

 

Dus ik ga op vakantie en neem mee:

Mijn natuurlijke oliën; 

Terrashield: als spray om muggen en andere insecten op afstand te houden.

Tijdens het wandelen smeer ik mezelf ermee in om ook teken af te schrikken.

Lavendel olie, mijn meest favoriete.

Deze verzacht bij jeuk of allergische reacties (is een natuurlijke antihistamine), helpt de huid herstellen wanneer ik wat te lang in de zon heb gezeten. Ook ideaal tegen hoofdpijn en onder de voeten om te helpen ontspannen te slapen.

Air helpt enorm goed wanneer een van mijn kinderen tegen een pseudo kroep aanval aan zit. Sinds we Air in huis hebben en gebruiken is er geen pseudokroep aanval meer geweest.

ZenGest  gebruik ik bij buikpijn en helpt de darmen. Bijvoorbeeld wanneer ik teveel gegeten heb of al een paar dagen niet heb kunnen poepen (herkenbaar, op vakantie?).

En natuurlijk de Melaleuca voor het geval er ergens wormpjes opduiken..

Zo heb ik nog wel een paar die ik mee neem en in mijn dagelijks leven gebruik, maar ik zal het lijstje je hier besparen, maar vraag het me gerust als je meer wilt weten.

 

Dislaimer: Een olie kan natuurlijk nooit een bezoek of advies van een arts vervangen.

Bij medische klachten is het altijd belangrijk een arts te raadplegen.