Vind jij er ook wat van?

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 18:11

Een mening… we hebben er ongemerkt allemaal heel erg veel…
Als voetbalmoeder sta ik regelmatig langs de lijn om naar een wedstrijd van mijn kind te kijken.
Dat doe ik graag, samen met veel andere ouders.
Lekker kijken naar je kind dat zijn of haar hobby beoefent en daar plezier aan beleeft.
Althans, dat is de bedoeling natuurlijk.

In werkelijkheid gebeurt er op en langs zo’n veld veel meer dan alleen een potje voetbal.
Er zijn namelijk ook trainers, leiders, ouders en andere betrokkenen die in grote getalen aanwezig zijn.

En dat maakt het interessant…
Want die trainers, leiders, ouders en andere betrokkenen hebben bijna allemaal regelmatig een mening over wat ze zien gebeuren op het veld;
“De scheids is partijdig, dat kind speelt gemeen, die ander doet WEER niet wat er gevraagd wordt, sjonge jonge, die bal had gewoon moeten zitten, loop toch eens door kind.. Hé, waarom doen ze niet eens iets meer hun best? Die bal was uit, die scheids let niet op; smerige overtreding, dat moet een penalty zijn hoor!! Pfff…. Daar gaat de kans op kampioenschap”
Het zijn allemaal meningen en oordelen..


Het is niet persé de waarheid, het zijn meningen van één of meerdere individuen welke zonder nadenken over het veld geroepen worden. Voor iedereen die het maar horen kan, of ze nou willen of niet.
Hoe komt het dat zoveel mensen de niet te stoppen behoefte hebben om hun oordelen en meningen over het veld uit te schreeuwen?
Of nog een stapje verder: Waar komt de behoefte vandaan om maar overal een mening over te moeten hebben? Het maakt het ontspannen en gezellig kijken naar je sportende kind vaak niet gemakkelijker.

Hoe heerlijk zou het zijn om weer ontspannen naar je sportende kind te kunnen kijken zonder oordeel en mening over wie wat wel of niet doet en waarom?
Waarbij het niet uitmaakt of er verloren of gewonnen is, waarbij het niet uitmaakt of Jantje vandaag iets minder hard rende dan vorige week en waarbij het niet uitmaakt dat Truusje net naast schoot in plaats van erin? Dat het gewoon is zoals het is en dat dat je daar niks van hoeft te vinden?
En dat we de regels in de gaten houden aan de scheidsrechter durven overlaten, en dat het niet erg is wanneer hij een keer per ongeluk iets niet gezien heeft?

Wil jij ook je oordelen en meningen die je eigenlijk helemaal niet helpen, loslaten?
Wil jij ook meer rust in je hoofd zodat je meer kan genieten en minder irritaties voelt?
Kom eens langs voor een Access Bars behandeling.

Je sportende kind zal je ook dankbaar zijn😉